107 – EL CANAL DE LA TELEVISIÓ FRANCESA, ARTE, ENREGISTRA UN DOCUMENTAL SOBRE MIRÓ I MONT-ROIG

with No hi ha comentaris

Els 28, 29 i 30 de maig de 2018 van estar a Mont-roig enregistrant imatges i entrevistes un equip del Canal ARTE de la televisió francesa. Aquest és un prestigiós canal especialitzat en temes culturals. El motiu de la seva estada de tres dies ha estat la realització d’un documental sobre la relació de Joan Miró i Mont-roig: “La bonne étoile catalane de Miró. Invitation au voyage” de Chantal Allès.

El guió del documental s’encapçala amb la frase: “Mont-roig est pour moi une religion, toute mon œuvre a été conçue à Mont-roig” i presenta tres apartats: 1- El poble de Mont-roig i el Mas Miró, 2- L’ermita de la Mare de Déu de la Roca i la capella de Sant Ramon, i 3- La platja de la Pixerota. Per cadascun d’aquests apartats han entrevistat, respectivament: Joan Punyet Miró (el net de Joan Miró), Miquel Anguera i Martí Rom.  

La realitzadora Chantal Allès ha remarcat que les informacions del web del Centre Miró li havien permès elaborar amb precisió, en una primera fase, el guió del documental.

Poc després es va posar en contacte amb en Martí Rom i Miquel Anguera per participar en el documental. També va esmentar que en la fase final d’elaboració del guió li ha estat de gran ajut el llibre “Joan Miró i Mont-roig: el xiscle de l‘oreneta (1930-1983)” de Martí Rom.

Es va emetre al novembre de 2018.

Es pot veure a:

www.arte.tv/fr/videos/084791-000-A/la-bonne-etoile-catalane-de-joan-miro/

.