47 – RODATGES PER ANGLATERRA, ELS ESTATS UNITS I ITÀLIA

with No hi ha comentaris

Com a conseqüència de l’exposició “Joan Miró: l’escala de l’evasió” que es va fer a la Tate Modern de Londres del 14 d’abril a l’11 de setembre de 2011, a la Fundació Miró de Barcelona del 15 d’octubre al 12 de març de 2012 i a la National Gallery de Washington del 6 de maig al 12 d’agost de 2012, varen venir a Mont-roig varis equips per enregistrar per documentals que passarien a Londres i Washington.

A la Tate Modern de Londres s’hi va projectar un documental on hi havia l’Angelina Rovira passejant pel Mas Miró, ensenyant les seves estances i parlant a bastament de les vivències del pintor en aquell mas de Mont-roig. L’Angelina Rovira, filla dels masovers del Mas Miró, va poder conviure amb Joan Miró i la seva família del 1955 al 1975. És vicepresidenta del Centre Miró de Mont-roig.


En aquest documental hi ha imatges de la pel·lícula “D’un roig encès: Miró i Mont-roig” (1979) de Martí Rom, president del Centre Miró.


Als 4 i 5 de setembre de 2011, va venir un equip dels Estats Units. Era pel documental que es passaria a National Gallery de Washington. A Mont-roig han enregistrat imatges del Mas Miró, del Centre Miró i dels paisatges mironians del poble. També cal esmentar l’entrevista que li han fet a l’Angelina Rovira. En aquest documental també hi ha imatges de “D’un roig encès: Miró i Mont-roig” (1979) de de Martí Rom. El documental està narrat pel famós actor americà Ed Harris i dirigit per Carroll Moore. Quan aquest equip va tenir l’assessorament i l’ajut de membres del Centre Miró. En els títols de crèdit del documental es donen les gràcies a: l’Ajuntament de Mont-roig, al Centre Miró i a J.M. Martí Rom.

També, a inicis del 2011, va venir un equip d’una televisió italiana a enregistrar imatges per un documental sobre Miró i Catalunya. A més dels indrets mironians de Mont-roig i del propi Centre Miró, van entrevistar a Angelina Rovira i Martí Rom.

.

PREMSA

“De Mont-roig a Washington”. “Diari de Tarragona” (05-09-2011)

“Miró en estat pur”. “El Punt Avui” (05-09-2011)

.