55 – VISITA DEL PROGRAMA “DIVENDRES” DE TV3 A MONT-ROIG

with No hi ha comentaris

Del dilluns 27 de febrer al dijous 1 de març de 2012, el programa “Divendres” de les tardes de TV3 va estar a Mont-roig, aconseguint per al nostre poble una molt important difusió dels seus trets més significatius, fonamentalment d’ordre cultural.

Dilluns 27 de febrer de 2012: “La garrofa i la cuina de la garrofa” i les paraules  particulars, els localismes i dialectalismes de Mont-roig.

Veure:

http://www.tv3.cat/videos/3971910/Montroig-del-Camp-Paraules-en-ruta

(22,11 min.)

Dimarts 28:

“La cuina del pop” i un extens reportatge sobre la relació de Miró amb el poble. A més de la visita al Mas Miró, hi van intervenir l’Angelina Rovira i la Irene Oechsle,  vicepresidenta del Centre Miró i la responsable de les visites guiades a l’esmentat Centre, respectivament. També s’hi va poder veure dos fragments d’imatges del documental  “D’un roig encès: Miró i Mont-roig (1979) de Martí Rom.

Veure:

http://www.tv3.cat/videos/3974410/La-masia-de-Joan-Miro

(19,15 min.)

Dimecres 29:

“La Creu Roja”, amb una entrevista amb el mont-rogenc Josep Maria Gairal i un ampli reportatge sobre les “Barraques de pedra seca”, amb una entrevista amb l’Esther Bargalló del Grup Barracaire de Mont-roig / Centre Miró i Ramon Artigas del Grup Drac Verd de Sitges i impulsor del web Wikipedra (http://wikipedra.catpaisatge.net), on es recull informació de les més de 6.000 barraques localitzades a Catalunya.

Veure:

http://www.tv3.cat/videos/3976010

(14,36 min.)

Dijous 1 de març:

“Incursions dels pirates a la costa de Mont-roig” i els “Llocs d’interès de Mont-roig”, amb una entrevista amb Miquel Anguera, exalcalde del poble i des de fa molts anys activista cultural. Va parlar de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, de les “costes” del poble (aquells carrerons esglaonats), dels portals, de les platges i cales de Miami, i del molt antic Ball de Coques de Mont-roig…

Veure:

http://www.tv3.cat/videos/3977990/Turisme-a-Mont-roig-del-Camp

(9,55 min.)

.