101 – SEGONA EDICIÓ DEL CICLE D’ACTIVITATS EN FAMÍLIA “PETITS GRANS GENIS” AL CENTRE MIRÓ

with No hi ha comentaris

El diumenge 19 de març de 2017, durant el matí, el Centre Miró acollí la 2a edició del cicle d’activitats en família “Petits Grans Genis”, organitzat des de l’Oficina Tècnica del “Paisatge dels Genis” de l’URV.

En total hi van participar 32 persones, pares i fills. En primer lloc, els participants van fer una visita guiada pel Centre Miró, per conèixer millor la vida i obra d’aquest artista i la seva relació amb Mont-roig. Un cop feta la immersió en l’univers mironià, s’inicià el taller artístic dirigit als nens, que consistí en la reproducció amb safatans (encenalls) tintats amb anilines de colors, de la ceràmica del Pla de l’Os (1976) de la Rambla de Barcelona i del quadre “Càntic al sol” (1975) de Joan Miró.

Miró admirava les catifes geomètriques fetes amb safatans de colors que els mont-rogencs feien el 8 de setembre (del 1959 al 1971), en honor de la Mare de Déu de la Roca (des del 2004 només es fan en les festes quadriennals). Amb la processó es desfeien  aquelles meravelles multicolors. El paviment ceràmic del “Pla de l’Os” té com a referent aquelles catifes de Mont-roig. Aquest és el seu únic “mural” ceràmic fet al terra, on les persones hi passen caminant pel damunt.

En acabar, la mainada va poder fer el puzle del quadre “L’été” (1938) i jugar al “Marro, pixo, cago” denominació mont-rogenca del “3 en ratlla”, les fitxes són l’ull i l’estrella mironianes.

El Paisatge dels Genis col·labora amb YouMekids, el portal d’activitats per a famílies actives i compromeses amb l’educació dels seus fills i amb la societat, que busquen continguts de qualitat per inspirar els seus espais d’oci i vida quotidiana en l’àmbit familiar.

YouMekids va posar en marxa el concurs “Repte Aventurer: Fem de Miró per una estona” i els guanyadors van ser Cristina Jaca i els seus fills, de 5 i 7 anys, que van ser els encarregats de fer un reportatge de tota l’activitat que es va dur a terme al Centre Miró i que es va difondre a través del canal de youtube de YouMekids.

Les dues edicions dels “Petits Grans Genis” han tingut molt bona acollida i, com que l’aforament és limitat, algunes famílies que volien participar en l’activitat no ho van poder fer. Esperem que s’hi puguin inscriure en properes edicions.

Veure:

“Taller mironià al Centre Miró” (14-04-2017)

“A la recerca dels colors de Miró a Mont-roig del Camp” (28-06-2017)

.