54 – PERIODISTES DELS ESTATS UNITS, D’ITÀLIA I FRANÇA VISITEN EL MONT-ROIG MIRONIÁ

with No hi ha comentaris

El mes de febrer del 2011 va venir a Mont-roig, al Centre Miró, un equip d’enregistrament per fer un documental per a l’exposició “Joan Miró: l’escala de l’evasió” que es va fer a la Tate Modern de Londres de l’ abril al setembre de 2011. I al setembre, un altre per a la mateixa exposició que es farà a Washington del maig a l’agost de 2012. Veure la notícia “47”.

El diumenge 5 de febrer de 2012, en el marc d’una “Press Trip” organitzada per l’Agència Catalana de Turisme, set periodistes de diversos mitjans de comunicació dels Estats Units han visitat Mont-roig, acompanyats d’una representant del CPT (Centre de Promoció Turística de la Generalitat) de Nova York. Eren: Saveur Magazine, National Geographic Traveler online, Sirius/XM Radio-The Bob Edwards Show, 1stdibs.com, Adobe Airstream, The National Abu Dhabi, Washington Times, World Affairs Journal i National Gallery of Arts.

L’objectiu d’aquesta visita era obtenir informació per a aquella exposició “L’escala de l’evasió”de la National Gallery of Art de Washington. En primer lloc, se’ls va fer una visita guiada pel Centre Miró i, en acabar, se’ls oferí un tast del productes típics, coca en recapte del Forn Aragonès, olives arbequines i vi de la DO Montsant . També van aprofitar per fer una entrevista a l’Angelina Rovira, filla dels masovers del Mas Miró i vicepresidenta del Centre Miró, per a l’emissora de ràdio Sirius/XM Radio –The Bob Edwards Show, d’abast estatal als Estats Units.

Tot seguit, es van traslladar a la platja de la Pixerota, al punt número 1 de l’itinerari “3MR: Mirar, Miró, Mont-roig” per veure el lloc des d’on Miró va pintar el quadre “Platja de Mont-roig” (1916) i a continuació van pujar fins l’ermita de la Mare de Déu de la Roca  per veure el punt mironià número 9, el que correspon al quadre “Mont-roig, Sant Ramon” (1916).

A l’hora de dinar van poder gaudir d’una calçotada al restaurant “Les Vistes” de Bonmont i, en acabar, es van dirigir al Mas Miró, on van visitar la casa de l’artista, la capella i l’estudi on treballava.

Aquests periodistes van quedar gratament impressionats del potencial cultural de Mont-roig en relació a la figura de Joan Miró i es van comprometre a divulgar-ho al seu país.

També el 6 de maig hi va haver una important visita de periodistes italians.

El 20 de maig de periodistes i agents turístics de Madrid i el País Basc.

El 17 d’octubre fou un grup de periodistes francesos.

.

Periodistes francesos