72 – TROBADA DE CENTRES OBERTS DEL BAIX CAMP

with No hi ha comentaris

La IV Trobada Comarcal de Centres Oberts i programes diürns preventius de la comarca del Baix Camp es va fer el dissabte 15 de juny de 2013, sota el lema “Coneixem Mont-roig – Miró”. Uns cent nens i nenes de la comarca de 3 a 15 anys hi van participar activament.

Després de la rebuda i l’esmorzar, dividits en cinc grups per edats, van fer diverses activitats.

En el punt núm. 7 de l’itinerari “3MR: Mirar, Miró, Mont-roig”, on Miró va pintar el quadre “Mont-roig: poble i església” (1919), la Judit Robert els va explicar un conte sobre Miró.

Després, tots els grups van anar al Centre Miró on se’ls va fer una visita comentada.

A la sortida, podien intercanviar frases reproduïdes d’altres visitants que havien deixat (després de la seva visita al Centre Miró), al llibre de visites. També se’ls demanava que fessin els seus propis comentaris.

A la placeta davant del Centre Miró van fer un puzle representant el quadre “L’été” (1938) de Joan Miró.

Durant el matí, al parc de Maria Martori, els nens i nenes van fer un quadre mironià, “Dones i ocells davant la lluna” (1947), amb l’ajut de membres del Centre Miró, amb safatans (encenalls) tintats de colors, a la manera de com es fan en els Caps de Setmana Mironians.

Finalment, van anar a dinar al Peiró. La festa va continuar a la tarda, al poliesportiu i al Casal dels Joves K1, amb una actuació de titelles i la música dels Grallers de Mont-roig.

.