77 – EXPOSICIÓ A LA FUNDACIÓ MIRÓ SOBRE L’HOMENTAGE DE MONT-ROIG DEL 1979

with No hi ha comentaris

.

.

L’exposició “Doble autorització” de Lola Lasurt de l’Espai 13 de la Fundació Miró de Barcelona, dins del cicle “Arqueologia preventiva” comissariat per Oriol Fontdevila, està dedicada a la recuperació de la memòria col·lectiva en les figures del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia i el pintor Joan Miró.

En aquest segon cas, centrat en l’homenatge popular que l’Associació de Veïns “Muntanya Roja” de Mont-roig va fer a Miró el 29 d’abril de 1979. Uns dies abans, el 3 d’abril, s’havien fet les primeres eleccions municipals democràtiques i l’Ajuntament es va constituir el 19 d’abril.

Aquell acte popular fou aprofitat per canviar el nom de la que era “plaza del Generalísimo” per “plaça de Joan Miró”. Uns dies abans encara hi havia una pintada en una de les parets on es reivindicava “Franco”.

Lola Lasurt havia connectat un any enrere amb el Centre Miró demanant-nos documentació sobre aquell homenatge. Li vàrem trametre, entre d’altres, les fotografies que Glòria Alsina havia fet, tan a la porta de l’antic Ajuntament com a la que seria plaça Joan Miró.

En les imatges creades per Lola Lasurt hi ha, dels membres de la junta del Centre Miró: Miquel Anguera, que fou el promotor de l’homenatge, i Martí Rom, que estava enregistrant amb una càmera de 16 mm. Imatges pel que seria el documental “D’un roig encès: Miró i Mont-roig” (1979).

.

Informacions sobre l’exposició:

.

Informacions sobre Lola Lasurt:

.