90 – EXPOSICIÓ D’ALUMNES DE L’INSTITUT: EL CÒMIC I JOAN MIRÓ

with No hi ha comentaris

.

El dissabte 12 de desembre del 2015 es va inaugurar al Centre Miró l’exposició “El còmic i Joan Miró”, un conjunt de treballs dels alumnes de l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig.

L’exposició es va fer del 2 de desembre fins al 31 de gener de 2016.

Els alumnes de visual i plàstica de l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig / Miami han estat descobrint la personalitat i la manera de treballar de Joan Miró. Sobretot, han treballat l’observació i la transformació d’elements quotidians en ninots artístics. A partir d’una visita al Centre Miró i del treball a través de l’observació d’elements de l’entorn mironià, com la garrofa i la carabassa, els alumnes han deixat anar la seva creativitat creant personatges de còmic.

Podem veure com han transformat una carabassa en un personatge, mitjançant la tècnica del collage, com han il·lustrat un còmic, personalitzant la garrofa (dibuixant) i com han convertit un mitjó en un ninot (els mitjons estan fets completament amb materials reciclats). Han treballat, també, els diferents tipus de plans fent “selfies” dels personatges que han creat. I, com a treball en grup, han elaborat els foto-còmics i les converses mironianes.

A l’exposició hi ha un codi QR, un codi de barres bidimensional, que permet amb una càmera d’un telèfon intel·ligent (o un altre estri amb aquesta funció) accedir a l’aplicació Picasa d’Internet per veure el conjunt de les 72 fotografies que documenten el treballs dels alumnes, des de la visita prèvia al Centre Miró fins la seva realització.

.

.