97 – CENTRE MIRÓ: 70.000 VISITANTS

with No hi ha comentaris

En el tancament mensual de l’octubre de 2016 el Centre Miró va sobrepassar els 70.000 visitants des d’aquell 12 de març de 2005, quan es va inaugurar. Han estat exactament 70.445 visitants, la qual cosa dóna una xifra mitjana de 28 visitants al dia.

Any rere any s’ha anat millorant el material expositiu. Des del 2015 els fulletons del Centre Miró, de l’itinerari “3MR: Mirar, Miró, Mont-roig” i les guies del Centre Miró que es lliuren als visitants estan en 6 idiomes: català, castellà, francès, anglès, alemany i rus.

Des de l’inici, el 2005, hi ha un web (www.centremiro.com) amb tota la informació relativa al Centre Miró.

A part d’altres exposicions d’entitats o persones relacionades amb Mont-roig, el Centre Miró ha produït 18 exposicions.

S’han fet 7 “Caps de Setmana Mironians”, reproduint 228 quadres de Joan Miró i amb 57 aportacions d’artistes locals.

Del març de 2005 a l’octubre de 2016 s’han publicat, sobre el Centre Miró, 168 articles als mitjans de comunicació. Són uns 16 articles per any.

Sobre el Centre Miró s’han fet 15 reportatges i documentals a les televisions. Dels quals 4 són estrangers (Estats Units, Anglaterra, Itàlia i Polònia).

S’han enviat 67 trameses d’informació a les persones enregistrades al Newsletter.

S’han actualitzat 55 notícies de fets rellevants al web del Centre Miró.

El Centre Miró va ser l’impulsor, el 2009, de la ruta de “El paisatge dels genis” (El Vendrell i Pau Casals, Reus i Gaudí, Mont-roig i Miró, Horta de Sant Joan i Picasso). Aquesta promoció turística i cultural de la demarcació de Tarragona va estar operativa a partir del 2012.

El Grup Barracaire de Mont-roig és una secció del Centre Miró. Des del 2004 ha treballat en la recerca, catalogació i difusió del conjunt de barraques de pedra seca que hi ha a Mont-roig. En el moment actual hi ha catalogades 135 barraques en bon estat de conservació.

Des del 2005 hi ha un tríptic (en català i castellà) d’una una ruta amb onze de les barraques més significatives i de fàcil accés. El 2006 es va realitzar el documental “Barraques de pedra seca (a Mont-roig)”. Des del gener de 2007 hi ha el web (www.pedrasecamont-roig.com). Aquell mateix any es va publicar el llibre “Barraques de Pedra seca a Mont-roig del Camp”.

El 2010, des de Mont-roig, vam impulsar la creació de l’Associació per la Pedra seca i l’Arquitectura tradicional. Des d’aleshores l’Esther Bargalló n’és la vicepresidenta.

El 19 d’abril de 2016 el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la resolució final declarant “Bé cultural d’interès nacional” (BCIN), en la categoria de Zona d’Interès Etnològic, cinc barraques de pedra seca de Mont-roig. Per ara són les úniques construccions d’aquesta mena amb aquesta qualificació al Principat.

.